USV şi-ar putea promova oferta educaţională prin intermediul unor autobuze TPL

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava intenţionează să îşi promoveze, pe autobuzele societăţii de Transport Public Local, oferta educaţională şi facilităţile pe care le poate asigura. Conducerea instituţiei academice s-a adresat atât TPL, cât şi autorităţilor municipale, cerând punerea la dispoziţie, în acest sens, a unor suprafeţe gratuite pe două sau mai multe mijloace de transport călători.

Potrivit prof. dr. univ. Mihai Dimian, ordonator de credite, în încercarea de a veni în întâmpinarea necesităţilor unei societăţi în continuă schimbare, USV este un pol de dezvoltare a regiunii şi municipiului, fiind într-o perpetuă dezvoltare şi extindere. „Considerăm că acest sprijin ar avea un efect benefic asupra noastră, a tuturor, întrucât un număr mai mare de studenţi, dar şi efervescenţa specific studenţească contribuie la bunăstarea şi prosperitatea întregului municipiu”, arată ordonatorul de credite al USV.

Prof. dr. univ. Mihai Dimian, precizează că, în Iaşi, există un program comun al universităţilor, Primăriei şi companiei de transport călători, intitulat „Traseul universitar”, al cărui obiectiv este promovarea Centrului universitar, iar mijloacele de transport au staţii la fiecare dintre instituţiile de învăţământ superior.

Cererea USV face obiectul unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a deliberativului municipal, Darie Romaniuc, directorul TPL, arătându-şi disponibilitatea de pune la dispoziţie, pentru „un timp limitat, stabilit de Consiliului Local”, două autobuze, „pentru decorarea şi promovarea gratuită a materialului publicitar”.