Studenții suceveni inițiază campania – „Donează sânge constant. Fii erou!”

Studenții specializării „Media Digitală” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” s-au mobilizat în contexul în care la Centrul Județean de Transfuzii Suceava este nevoie de donatori de sânge.

Ei au donat, dar și-au propus și să desfășoare campania „Donează sânge constant. Fii erou!” și în mediul online, prin distribuirea unor machete informative despre donare.

„Acum, mai mult ca oricând, ne dorim să fim aproape unii de ceilalți. Echipa noastră a donat deja la Centrul Județean de Transfuzii Suceava. Este ceva ce studenții au oferit „din inimă”, e un act responsabil cu o importantă încărcătură civică, studenții au donat sânge benevol. Scopul campaniei este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge. Statisticile arată că, în ţara noastră, unul din zece pacienţi care ajunge într-un spital, are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Din păcate, în România nu este acoperită nici măcar jumătate din această nevoie ”, a menționat coordonatoarea campaniei Iulia Sîrghi-Covalciuc.

Detalii despre studenții care se alături campaniei puteți afla de pe pagina de facebook a campaniei: https://www.facebook.com/Doneaz%C4%83-s%C3%A2nge-constant-Fii-erou-105449264732003

O campanie inițiată de studenții de la Media Digitală din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și susținută de Radio USV și Digital Media Center.