Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale: „Universitatea din Suceava a crescut frumos și temeinic”

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, alături de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, au avut onoarea și bucuria de a organiza Olimpiada Națională de Informatică în perioada 30 aprilie – 3 mai 2019.

Președintele de onoare al ediției din acest an a fost prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Olimpiada Națională de Informatică a adus la un loc peste 350 de elevi din întreaga țară, iar cei care s-au situat în fruntea clasamentului în urma probelor susținute au fost anunțați în cadrul Ceremoniei de Premiere ONI 2019.

La finalul ceremoniei a fost susținută o conferință de presă de către doamna Ministru al Educației Naționale – Ecaterina Andronescu și de către Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava – prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Valentin Popa, Rectorul USV: „A fost o plăcere să o revedem pe doamna Ministru Ecaterina Andronescu revenind în comunitatea academică suceveană, pentru că ea este membru al comunității academice sucevene, fiind Doctor Honoris Causa.”

Ecaterina Andronescu a spus că urmărește de foarte multă vreme Universitatea din Suceava: „Fiecare pas pe care universitatea l-a făcut, l-a făcut cu foarte multă determinare”.

Ministrul Educației Naționale a subliniat că a remarcat preocuparea universității sucevene pentru proiectele de cercetare și dotarea corespunzătoare a laboratoarelor.

Puteți asculta mai multe informații mai jos:

Material realizat de Mădălina-Elena Toma, Redactor Radio USV.